1977 Adana doğumludur. Otaokulu Tarsus Amerikan Lisesi ve Liseyi de Adana Fen Lisesinde okudu. Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 2001 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı kurumda Periodontoloji doktora eğitimine başladı. 2007 yılında doktorasını tamamladı ve aynı bölümde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı 2010 yılında TÜBİTAK bursu ile Washington Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde “misafir araştırmacı” olarak çalıştı. 2012 yılında Yardımcı Doçent unvanını aldı ve 2013 yılında Doçent oldu. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde “Kök Hücre Bilimleri” programında Yüksek Lisans programına devam etmektedir.
2007 yılından bu yana Diş Hekimliği Fakültesinde mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim programlarında aktif görev almaktadır. Halen, Hacettepe Diş Hekimliği Fakültesi ve Entegre Diş Kliniği Eğitim Klinik Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. Araştırma ve klinik ilgi alanları periodontal ve periimplant hastalıkların patogenezi ve tedavisidir. “Periodontoloji” adlı kitapta bölüm yazarıdır, “Periodontal Rejenerasyonun Biyolojik Temelleri” ve “Bifosfanatlar ve Periodontal Dokular”gibi alanlarda davetli olarak bilimsel derlemeler yazmıştır. Aynı zamanda “Nanobiomaterials in Dentistry” adlı İngilizce kitapta bölüm yazarıdır. Güncel araştırma konularından birisi de nadir görülen sistemik hastalıklarda periodontal ve periimplant dokuların incelenmesidir. Uluslararası indeksli dergilerde yayınlanmış çok sayıda bilimsel araştırma makalesi, ulusal ve uluslararası kongrelerde sözlü ve poster sunumları mevcuttur. ICOI eğitim programlarında Temel Dental İmplant Cerrahisi eğitimi vermektedir.
2006 ICOI- “Platinum Ödülü” - 2010 ACTA Od. Scand. “En İyi Araştırma Makalesi”, 2018 Türk Kanser Araştırmaları Birliği ”Onkolojide En İyi Araştırma” ödülleri sahibidir.
Akademik Dereceler :
-Klinik Farmakoloji & İleri Klinik Biyokimya, Doktora
-Klinik Laboratuvar Bilimleri, Master.
Biyografi
Dr. Basma Ezzat Mustafa Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Araştırma ve Metod, Temel Tıp Bilimleri bölümlerinin başında bulunmaktadır. 2009 yılından beri bu kurumda akademik ve bilimsel araştırmalarını sürdümektedir. Araştırmaları daha çok farmakoloji, mikrobiyoloji ve immünolojinin ağız sağlığı ile ilişkisi üzerine olmakla beraber, doğal ürünler konusunda da çalışmaları bulunmaktadır. Dr. Basma’nın bu alanda 18 yıllık tecrübesi bulunmaktadır. Güncel çalışma konusu ise, değişik ağız patolojilerinde, farklı doğal ürünlere karşı verilen farmakolojik, mikrobiyolojik ve immünoloji yanıt ve bu ürünlerin hücre canlılığına ve gen ekspresyonunda yaptıkları değişiklerin incelenmesidir. Çalışmalarına farklı dental materyallere karşı oluşan bakteri ve fungus yanıtının mikrobiyolojik, immünolojik, histopatolojik ve immunohistokimyasal olarak incelenmesi konusu ile başlamıştır.
1964 te Gaziantep’te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep’te tamamladı. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1992 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Farmakoloji Anabilim Dalı’nda Uzmanlık eğitimini tamamladı. 1992-1996 yılları arasında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Farmakoloji Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1996 yılından günümüze Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Farmakoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
1998’de Kocaeli Üniversitesinde doçent, 2004’te profesör kadrosuna atandı. 2018 yılı itibariyle, 70 civarı yurtdışı dergilerde makalesi, bu makalelere yapılmış 1200 civarı sitasyonu bulunmaktadır. Üç adet Türkçe Farmakoloji kitabına eş-yazar olarak katkıda bulunmuştur.
Farmakolojide, psikofarmakoloji ve klinikte ilaç araştırmaları özel ilgi alanıdır.
Evli ve iki kız çocuk babasıdır.
1998 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Diş Hastalıkları ve Tedavisi (Endodonti) Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başladı. 2003 yılında bu bölümde, Bilim Doktoru unvanı aldı. Yine aynı yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak öğretim üyeliği hayatına başladı. 2008 yılında Endodonti alanında Doçent ünvanını almıştır. 2014 yılında ise, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı’na geçiş yaptı ve aynı yıl Profesör unvanını aldı. 2014 yılından beri Endodonti Anabilim dalı Başkanlığı görevini yapmaktadır. Ayrıca, 2016 yılından beri Diş Hekimliği Fakültesi Dekan vekilliği görevini de yürütmektedir.
Prof. Dr. Emre Bodrumlu’nun ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış bilimsel makaleleri, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş kongre bildirileri mevcuttur. Birçok ulusal ve uluslararası dergide hakemlik yapmaktadır.
1972 yılında Eskişehir’de doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini T.E.D. Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1996 yılında mezun oldu. 1996-2004 yılları arasında Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık ocaklarında pratisyen hekim olarak görev yaptı. Düzce Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalında 2004 - 2009 yıllları arasında ihtisasını yaptıktan sonra, 2010-2011 yıllarında Ardahan Devlet hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı olarak görev yaptı. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim dalına 2012 yılında yardımcı Doçent olarak göreve başladıktan sonra 2015 yılında Doç. Dr. Ünvanını aldı. Dr. Ertuğrul Güçlü’nün 50’nin üzerinde uluslararası yayını ve 100’den fazla ulusal ve uluslararası bildirisi vardır. Sağlık ve Medeniyet derneği, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık derneği, Viral hepatitle savaşım derneği gibi mesleki derneklere üyelikleri bulunan Doç. Dr. Ertuğrul Güçlü İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuğu vardır.
Dr. Akca, 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olup, 1994-2000 yılları arasında Ankara'da Dr. Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi, Acil Servis ve Yoğun Bakım Ünitesinde pratisyen hekim olarak çalıştı. 2006 yılında, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'ndan Bilim Doktoru unvanını aldıktan sonra Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı'nda “Uzman doktor” olarak çalıştı. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Temel Bilimler Bölümü Oral Patoloji birimine Mikrobiyoloji ve Oral Mikrobiyoloji Öğretim Görevlisi olarak atandı. 2011 yılında Yrd. Doç. Dr. Kadrosuna atanan Dr. Akca, aynı yıl Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalının kurulmasında görev alıp Kasım 2011-Şubat 2012 tarihleri arasında Anabilim Dalı başkanlığı yaptı. 2014 yılında Doçent Dr. unvanı alan Dr. Akca, halen aynı bölümde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
PROFESYONEL PROFİLİ: Dr. Akca, konvansiyonel mikrobiyolojik laboratuvar teknikleri, özellikle anaerobik bakteri kültürü, hücre kültürü moleküler mikrobiyal teknikler konularında deneyimlidir. 12 yıldan uzun bir süredir dental ve periodontal patojenlerin mikrobiyal tiplendirmesi, karyojenik suşların, nozokomiyal enfeksiyon etkenlerinin, özellikle çoklu ilaç dirençli (MDR) patojenlerin ve bunların antibiyotik direnç genlerinin saptanması, oral mikrobiyal profil belirlenmesi konularında çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca, çeşitli endodontik, restoratif, protetik, ortodontik materyallerin, dental implantların, doğal bitkisel özler, polimerler ve kimyasal ajanların antimikrobiyal etkileri üzerine çalışmaları bulunmaktadır. Oral bakterilerin antibiyotik duyarlılıkları, türler arasındaki antibakteriyel direnç geçişi konularında araştırmaları olup, özellikle diş hekimliğinde enfeksiyon kontrolünde, kan yolu/çapraz enfeksiyon yoluyla bulaşan viral ajanlar (HBV, HCV vb.) ve bulaşma yollarının kontrolü üzerine çalışmaları bulunmaktadır. Dr. Akca, toplum sağlığına yönelik, Roche firması tarafından finanse edilen, Ankara bölgesinde “Ulusal Çocuk Sağlığı Sürveyans Projesi” nin dokümantasyonuna ve raporlanmasına katkıda bulunmuştur. Dr. Akca, saygın ulusal bilimsel enstitüler (TÜBİTAK 1001, 1002, 4007, Gazi Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Merkezi ve diğer Ulusal Bilimsel Araştırma Projesi Bölümleri) tarafından finanse edilen birçok ulusal projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır. 2013 yılında, uluslararası “ERASMUS” öğretim üyesi değişim programı çerçevesinde, İtalya, Napoli’ deki Federico II Veteriner Fakültesi yüksek lisans/doktora öğrencilerine “Bakteriyel etkileşimlerde Quorum Sensing” başlıklı ders verme hareketliliği programına katılmak üzere görevlendirilmiştir. Ayrıca özellikle “oral bakteri-bakteri ve bakteri-konak ilişkileri” ve MDR Acinetobacter/Pseudomonas sp. konularında ulusal ve uluslararası bilimsel projelerle iş birliği de bulunan Dr. Akca’nın hakemli ulusal ve uluslararası dergilerde 71 yayını bulunmaktadır.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TECRÜBESİ
Dr. Akca, serolojik (Elisa), immünolojik (Western blot, akım sitometresi) moleküler mikrobiyolojik teknikler (PCR, qPCR, RT-PCR, bakteriyel DNA dizi analizi) konularında tecrübesi vardır. Çeşitli antiseptik ve dezenfektan maddelerin mikroorganizmalara etkileri, sterilizasyon ve dezenfeksiyon yöntemlerinin etkileri konularında araştırmaları vardır. Özellikle Kitosan bazlı oral mukozal ilaç taşıyıcı sistemler üzerine çalışmaları olup, bu amaçla yeni formülasyon/yeni ürün geliştirilmesi projelerinde çalışmış ve uluslararası/ulusal patent başvurusu bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli bitkisel özlerin, kimyasal ajanların, Nano-teknolojik materyallerin (kolloidal gümüş ve gümüş-nanomateryaller) ve doğal polimerler gibi farklı materyallerin antimikrobiyal etkileri konularında çalışmaları bulunmaktadır. Oral bakterilerdeki antibiyotik direnci, bu direncin bakteriler arasında horizontal genetik geçişi konularında çalışmaktadır. Periodontopatojenler, karyojenik suşlar, laktik asit bakterileri, dental enfeksiyon etkenleri, anti-karyojenik ajanlar üzerine çalışmaları bulunmaktadır. Yeni biyoteknolojik materyallerin (probiyotikler, prebiyotikler, kitosan bazlı polimerler, kimyasal ajanlar, zeolitler, dental restoratif materyaller, diş protez malzemeleri, nano-antimikrobiyaller, vb.) antimikrobiyal etkileri ile ilgili araştırma deneyimine ve yayınlanmış raporlara sahiptir.
2011 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Tıbbi Mikrobiyoloji ihtisasına başladı. 2017 yılında Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı ünvanını alarak Tıbbi Viroloji yan dal ihtisasına başladı. Mesleki ilgi alanları moleküler mikrobiyoloji, antimikrobiyal kemoterapötiklerin etki ve direnç mekanizmaları olup çalışmalarını bu yönde sürdürmektedir.
1983 Adapazarı doğumlu. İlköğrenimini Adapazarı’nda, Lise öğrenimini Zonguldak ve Adapazarı’nda tamamladı. 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2009-2014 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimi aldı. 20.02.2014’te Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı oldu. 2014-2017 yılları arasında Kastamonu Devlet Hastanesi’nde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı olarak çalıştı. 15.05.2017’den beri Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve bir erkek çocuğu babasıdır.
2001 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji A.D. da doktora eğitimine başladı. 2005 Kasım ayında Prof. Dr. Bahar Eren KURU danışmanlığında ‘’Generalize Agresif Periodontitisli Bireylerde Periodontal Tedavi Öncesi ve Sonrasında Nötrofil Fonksiyonlarının İncelenmesi’’ konulu doktora tezini vererek Dr. Ünvanı’nı aldı. 2006 yılında Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji A.D.’da öğretim görevlisi olarak başladı. 2007 yılında Yrd. Doç. , 2015 yılında ise Doçent ünvanı aldı. Halen aynı A.D. da öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Ulusal ve uluslararası çok sayıda yayınları olan Doç. Dr. Hare GÜRSOY, Türk Periodontoloji Derneği üyesi, Avrupa Periodontoloji Federasyonu üyesi ve Dişhekimliği Lazer Akademisi Derneği genel sekreteridir. Kendisi, SCI kapsamındaki dergilerde yayın hakemlikleri yapmaktadır. Türkiye Klinikleri ve Cumhuriyet Dental Journal’ın yayın kurulu üyesidir. Halen, Yeditepe Klinik Dergisi editör yardımcısı, bilim kurulu üyesi ve Avrupa Periodontoloji Federasyonu tarafından akredite edilmiş Periodontoji Programının ko-direktörüdür.
2007 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ nden mezun olmuştur. 2008-2009 yılları arasında Samsun’ da özel diş hekimi muayenehanesinde hizmet vermiştir ve 2009 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’ nda doktora eğitimine başlamıştır. “Ağrılı Temporomandibular Eklem Hastalıklarında Cerrahi Olmayan Tedavi Yöntemlerinin Etkinliğinin Karşılaştırılması” başlıklı tez çalışması ile 2014 yılında PhD ünvanına ve uzmanlık belgesine sahip olmuştur. 2013 yılında 3 ay süreli observer olarak San Paolo Hospital, Milano, İTALYA’ da Oral and Maksillofasiyal Cerrahi Departmanı’ nda eğitim almıştır. 2014-2015 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ nde Yardımcı Doçent olarak görev yapmıştır. 2016 yılından itibaren Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, 2017 yılından beri Diş Hekimliği Fakültesi Dekan yardımcılığı görevini de yürütmektedir. Mesleki ilgi alanları; temporomandibular eklem hastalıkları, dental implantoloji, ortognatik cerrahi, maksillofasiyal travma ve oral patolojidir.
1974 Yılında İskenderun’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanlık eğitimini 2003 yılında S.B. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladı. Mecburi hizmet görevini Emirdağ, Afyonkarahisar’da yaptıktan sonra 2009 yılında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atandı. 2013 yılında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Yard. Doçent olarak atandı. 2015 yılında Doçent olan Dr. Mahmut Sinan Yılmaz halen Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı’nda çalışmaktadır.
1981 yılında Sakarya’ da doğdu.2002 yılında Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olup, bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra 2009 yılında Söğütlü Toplum Sağlığı Merkezinde çalışmaya başladı halen Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerimi Biriminde görev yapmaktadır.
Doç. Dr. Mervi Gürsoy 1999 yılında Helsinki Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuş ve 2012 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. 2013 yılından bu yana periodontoloji uzmanı olarak Turku Üniversitesi’nde çalışmaktadır.
Doktora tez konusu Hamilelik ve Periodonsiyum- klinik, mikrobiyolojik ve enzimatik yaklaşımların longitudinal incelenmesidir. Periodontoloji ve hamilelik konusu ile ilgili pek çok yayını bulunmaktadır, bunlardan en günceli Journal of Clinical Periodontology’de yayınlanmış ‘ Hamilelikte tükürük antimikrobiyal defensinleridir.’ (Ekim- 2016)
Doç. Dr. Gürsoy 2011 yılında İskandinav Periodontoloji Derneği tarafından genç araştırmacı ödülüne layık görülmüştür. Bunun dışında 2011 yılında IADR/ İskandinavya Bölgesi (NOF) Hatton Ödülü ( klinik araştırma, gençler kategorisi), 2012 yılında Unilever/Hatton 2.’lik ödülü ve 2013 yılında IADR/Philips Oral Healtcare genç araştırmacı araştırma bursunu kazanmıştır.
Periodontoloji ve oral mikrobiyoloji alanında pek çok bilimsel makalenin hakemliğini yapmıştır.
Avrupa Periodontoloji Federasyonu’nun mezuniyet öncesi komitesi’nde ve Finlandiya Periodontoloji Derneği’nde kurul üyesi olarak görev yapmaktadır.
Assistant Professor in Oral Surgery and Implantology, University of Granada.
PhD in Dental Sciences, University of Granada (2006-2010). Special Doctorate Award.
Research Fellow, Talent Hub-Marie Curie Program, University of Granada, Spain (2015-2017).
Expertise Program in Epidemiology and Clinical Research, Andalusian School of Public Health and University of Granada (2015-2016).
Research Fellow, Department of Periodontics and Oral Medicine, University of Michigan, USA (2011-2014).
Postdoctoral Scholar, Department of Periodontics and Oral Medicine, University of Michigan, USA (2010-2011).
Expertise Program in Periodontics, Implantology and Oral Surgery, University of Seville, Spain (2006-2009).
Principal Investigator and collaborator in more than 15 national and international research projects funded by private and public institutions.
Author of more than 40 research manuscripts in first ranked peer-reviewed journals and more than 100 lectures and oral presentations in national and international meetings, 18 research awards, and reviewer ad hoc for 19 international journals.
Active member of SECIB, SCOI, SEPA, ICOI and ICOI- IPS.
Uzmanlık: Ağız Diş ve Çene Cerrahisi
Eğitim-Kariyer Geçmişi
2004-2009- İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
2010-2016-Doktora, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi
2017-Halen- Dr. Öğr. Üyesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi
Bilimsel Geçmiş: 50’den fazla ulusal/uluslararası makale ve raporu,ayrıca ulusal/uluslararası kongrelerde sunulan 100’den fazla poster bildirisi ve 10’dan fazla sözlü bildirisi bulunmaktadır. Mesleki ilgi alanları maksillofasiyal travma, oral patoloji, temporomandibular eklem hastalıkları ve dental implantolojidir.
Ödüller: Jüri Özel Ödülü, Türk Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Derneği, 22. Uluslararası Kongresi 2015.
1976 yılında Balıkesir-Bigadiç’te doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimimi Bigadiç ilçesinde tamamladıktan sonra 1993 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Dr. İnce 1999 yılında Pratisyen doktor olarak mezun olmuştur. 1999-2004 yılları arasında pratisyen hekim olarak Isparta ve Düzce’de çalışmış, 2004-2010 yılları arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıklarında asistanlık yapmıştır. 2010-2012 yılları arasında Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı olarak Nevşehir Devlet Hastanesinde görev yapmıştır. 2013 yılından beri Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon hastalıkları bölümünde doktor öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam etmekte olan Dr. İnce evli ve iki erkek çocuk sahibidir.
Dr. Nuray Tüloğlu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı’nda Doçent Doktor olarak görev yapmaktadır. Dr. Tüloğlu 1982 yılında Eskişehir’de doğmuştur. 2000 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi de lisans eğitimine başlamıştır. Lisans eğitimini 2005 yılında tamamlamış olup, 2007 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başlamıştır. “Enfekte İmmatür Daimi Dişlerin Tedavisinde İki Farklı Materyalin Etkisinin Değerlendirilmesi” başlıklı tez çalışması ile 2012 yılında PhD ünvanına sahip olduktan sonra aynı yıl Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı’nda kurucu öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır. Dr. Nuray Tüloğlu akademik hayatına halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde devam etmektedir. Dr. Nuray Tüloğlu ulusal ve uluslararası birçok makaleye sahiptir. İlgi alanları arasında koruyucu diş hekimliği, adeziv diş hekimliği, dental travma ve rejeneratif endodonti yer almaktadır.
2012- Profesör
2005- Doçent
1996- Doktora- Ankara Üniversitesi
1989-Mezuniyet-Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
1984-Lise- TED Ankara Koleji
ARAŞTIRMA ALANLARI: Toplum ağız diş sağlığı, restoratif materyaller, çürük ve bulaşma mekanizmaları
VERDİĞİ DERSLER: Bebek ağız diş sağlığı programları, Çocuk diş hekimliğinde ilaç uygulamaları, Çocuk diş hekimliğinde ağrılı komplikasyonlar ve tedavileri, Çocuk diş hekimliğinde kronik, sistemik ve engelli bireylerde dental yaklaşımlar.
İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1998 yılında ‘Diş Hekimi’ ünvanı ile mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda Mikrobiyoloji Doktora Programı’na başladı. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Mikrobiyoloji Bilim Dalı’nda ‘Araştırma Görevlisi’ olarak çalışmaya başladı. Prof Dr Güven Külekçi danışmanlığında “Süt ve Karışık Diş Dizili Çocukların Subgingival Mikroflorasında Actinobacillus actinomycetemcomitans, Porphyromonas ve Pigmentli Prevotella Varlığının Araştırılması” başlıklı doktora tezi ile 2004 yılında PhD ünvanı aldı. 2013 yılında Mikrobiyoloji bilim alanında “Doçent” ünvanı aldı. Halen, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anabilim Dalında öğretim üyesidir.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olarak mecburi hizmet sonrası 1991-1995 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji AD’nda doktora eğitimini tamamladı. Daha sonra uzman kadrosu ile SÜ Tıp Fakültesi’nde 1996-1999 tarihlerinde başhekim yardımcılığı görevi yaptı. Bu dönemde kalite çalışmalarına katıldı. 1999 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji AD’na kurucu öğretim üyesi olarak atandı. Aynı dönemde Sağlık Yüksek Okulu müdürlüğü yaptı. 2002 yılında tıbbi viroloji bilim doktoru, 2005 yılında Klinik Mikrobiyoloji doçenti oldu. 1999’dan beri hastanelerin kan bankası sorumlu müdürlüğünü yapmaktadır. Erasmus kapsamında Macaristan’da ve Avusturya’da misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Haziran’2008-mart’2009 tarihlerinde İngiltere’de önce York Üniversitesi, Health Management School’da Laboratuvar kalite sistemleri, akreditasyon ve hasta güvenliği araştırması için, ardında da Leeds Üniversitesi NHS Teaching Hospital molekuler virology lab da salgın analizi çalışmalarında bulunmuştur. Yönetim organizayon MBA’i de olan Altındiş, 2013 yılında Sakarya Unv Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD başkanlığına atanmış, halen bu görev yanı sıra tıbbi viroloji BD başkanlığı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekilliğini de yürütmektedir. 70 kadar yabancı, 150 kadar yerli makale ile 200’den fazla bildirisi ve yapmış olduğu 10 kadar mesleki kitap editörlüğü ve dergi editörlükleri bulunmaktadır. Evli ve bir çocuk babası olan Altındiş, İngilizce bilmektedir.
İlk ve orta öğrenimimi İstanbul’da tamamladıktan sonra, Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. Bir süre Konya’da serbest diş hekimliği yaptı. Eylül’2003’de Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKU), Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Yüksek Lisansı ile Anadolu Üniversitesi, “Sağlık Kurumları İşletmeciliği” önlisans programlarını bitirdi. Bir yandan diş hekimliği görevini AKÜ Uygulama Araştırma Hastanesinde sürdürürken, İşletme Anabilim dalı, Yönetim Organizasyon Yüksek Lisansını tamamladı. Ardından, İşletme Doktora Programına başladı ve tezini uygulamak üzere TÜBİTAK 2214 bursu ile 12 ay için İngiltere, York Üniversitesi, Health Management School’da Prof Russell Mannion ile çalışma imkanı bulundu. Türkiye’ye dönerek AKU Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi bölümünde kurucu öğretim üyesi olarak görev aldı. 2012 yılında doçent olan Altındiş, Temmuz 2013 yılından günümüze Sakarya Ünv İşletme Sağlık Yönetimi öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Altındiş’in, iş doyumu, hizmet kalitesi, işyeri ve çalışan güvenliği, hasta güvenliği, enfeksiyona maruziyet, diş hekimliğinde sterilizasyon/dezenfeksiyon, dental tıbbi atıklar, oral hijyen motivasyonu gibi konularda çalışmaları ve kitapları bulunmaktadır.
Doç. Dr. Solachuddin Jauhari Arief Ichwan Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nde Temel Diş Hekimliği ve Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı ve Mesleki güvenlik ve sağlık komitesinde başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. Öncesinde Mezuniyet sonrası araştırma biriminin dekanlığını yapmıştır. Diş Hekimliği derecesini 1996 yılında Jakarta Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde almıştır. Doktora derecesini 2005 yılında Tokya Tıp ve Diş Hekimliği Üniversitesi’nde Dental Bilimler alanında almıştır. Sonrasında aynı birimde öğretim üyesi ve doktora sonrası bursiyeri olarak çalışmıştır. 2008 yılında IIUM katıldıktan sonra, oral biyoloji, tıbbi mikrobiyoloji ve tıbbi biyokimya konularında dersler vermiştir. Akademik kariyeri boyunca ulusal ve uluslararası dergiler pek çok bilimsel makale yayınlamıştır. Ayrıca farklı araştırma projelerinde sorumlu veya yardımcı araştırmacı olarak aktif olarak rol üstlenmektedir. Dr. Solachuddin birçok ödül, öğrenim ve araştırma bursu kazanmıştır. Dental aletlerdeki biyoaerosollerin sebep olduğu ptansiyel enfeksiyon yayılım konusu araştırma konularından birisidir.
1970 yılında Ankara'da doğmuştur. 1993 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu'ndaki (Pedogojik Formasyon) eğitimini tamamlamıştır. Göreve Hacettepe Üniversitesi Çocuk hastanesinde göreve başladıktan sonra 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliğinde görev almıştır. 2009 yılından itibaren MSÜ sorumlusu, enfeksiyon hemşiresi ve eğitim hemşiresi görevi yapmaktadır.
Ulvi Kahraman Gürsoy lisans egitimini 1998 yilinda Gazi Universitesinde ve doktora egitimini 2004 yilinda Cumhuriyet Universitesi Periodontoloji Anabilim dalinda tamamladi. 2005 yilinda TUBITAK ve Finlandiya hükümeti burslari ile doktora sonrasi arastirmaci statusuyle Helsinki Universitesi’nde arastirmalarina basladi. Doktora tez calismasi ile 2004 yilinda Uluslararasi Dishekimligi Arastirmalari Birligi (IADR) Robert Frank Doktora Sonrasi Arastirma 2.lik ödülunu ve doktora sonrasi arastirmalari ile 2006 yilinda IADR Senior Robert Frank 2.lik ödülüne layik görüldü. 2010 yilinda Turku Universitesi’nde ve 2011 yilinda Turkiye’de docentlik unvanlarini alan Dr. Gursoy Turku Universitesi Dishekimligi Enstitutusunde ögretim uyesi olarak görevine devam etmektedir.
Arastirma alanlari konak-bakteri iliskileri, konak dokusunun laboratuar ortaminda modellenmesi, ve salivanin diagnostik materyal olarak periodontal hastaliklarin teshisinde kullanimi konulari uzerine yogunlasmis olan Dr. Gürsoy’un 70’in uzerinde uluslararasi dergilerde yayinlanmis akademik calismasi vardir. Turku Universitesi’ndeki gorevinin yanisira, Dr. Gursoy Finlandiya Periodontoloji Dernegi yönetim kurulu üyeligi, Uluslararasi Dishekimligi Arastirmalari Birligi (IADR) Iskandinav Bölümu (NOF) Genel Sekreterligi ve Iskandinav Periodontoloji Dernegi (ScSP) baskan yardimciligi görevlerini yürütmektedir.
04.09.1986 Azerbaycan Ganja doğumlu olan Dr. Gurbanov. 2009 yılında Azerbaijan Tıp Universtesi Diş hekimliği Fakültesini derece ile bitirmiştir ve 2009-2010 yılında Ağız Diş Çene Cerrahisi bölümünde intörn doktor olarak çalışmıştır. 2012-2014 yıllarında Azerbaijan Tıp Universtesinde Ağız Diş Çene Cerrahisi ve Hastalıkları bölümünde ‘Tükürük bezi hastalıkların tedavisinde ozonoterapinin değerlendirilmesi’konusunda doktorluk tezini sunmuş doktor ünvanını kazanmıştır. 2014-2018 yıllarında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi bölümünde ‘Ortodontik Elastik Kullanımının Temporomandibular Eklem Üzerinde Oluşturduğu Stresin Sonlu Elemanlar Analizi ile Değerlendirilmesi’ konusunda doktora tezini sunmuştur.
Uluslarası bir çok kongrelerde sunumlar yapmış olan Dr. Gurbanov, Azerbaycanda iki akademik derneğin kurucu üyesi, Azerbaycan Çene Yüz Cerrahların, İTİ, AO-CMFS, APE gibi bir çok derneklerin üyesidir. İlgi alanları çene yüz travmaları, oral implantoloji, oral enfeksiyon hastalıkları,oral patoloji, çene yüz deformiteleri ve tedavileridir. Evli 2 çoçuk babasıdır.
Prof. Dr. Zeynep ÖZKURT KAYAHAN, 1981 yılında İstanbul’da doğmuştur. 2004 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuş ve aynı yıl Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başlamıştır. 2008 yılında “Farklı zirkonya esaslı alt yapılara bağlanan veneer seramiklerin makaslama kuvvetlerine karşı dirençlerinin karşılaştırılması” başlıklı tezini sunarak “Doktor” unvanını almıştır. Aynı Anabilim Dalı’nda 2008-2010 yılları arasında “Öğretim Görevlisi”, 2010-2012 yılları arasında “Yardımcı Doçent”, 2012-2018 yılları arasında “Doçent” olarak çalışmış, 02.05.2018 tarihinde “Profesör” unvanını almıştır. Prof. Dr. Zeynep ÖZKURT KAYAHAN, Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı, Diş Hekimliği Lazer Akademisi Derneği Başkan Yardımcısı, Yeditepe Dental Journal Editör Yardımcısı’dır. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi ve uluslararası kongrelerde sözlü ve poster bildirileri bulunmaktadır. European Prosthodontic Association (EPA) ve Türk Prostodonti ve İmplantoloji Derneği (TPİD) üyesidir. Evli ve 2 çocuk annesidir.